zondag 23 september 2018

Ik ben de Weg

Jezus zegt: Ik ben de Weg   Johannes 14 : 6

Jezus spreekt tot Zijn discipelen. Nadat Hij de hemel voorgesteld had als doel, toont Hij Zichzelf nu als de Weg die er heenleidt.
De discipelen denken daar niet aan, terwijl ze dat toch wel moesten weten van Jezus Zelf.
Thomas vraagt dan ook: 'Heere, wij weten niet waar Gij heengaat; en hoe kunnen wij de weg weten?'   





Hij verlangt er naar om de weg te kennen. Maar zijn gedachten zijn niet goed.
Hij ging er van uit, net zoals de andere discipelen, dat Jezus een werelds koninkrijk van uitwendige heerlijkheid en macht zou stichten. Dat Hij naar één of andere stad zou gaan om Zich tot Koning te laten zalven. 
Terwijl Jezus het hun telkens het tegenovergestelde gezegd had.
Toch geeft Hij Thomas en zijn discipelen een antwoord, waar Hij heengaat en wat de weg is. Gelooft in God als het Doel en in Mij als de weg en dan doe je alles wat je behoort te doen. 

Middelaar

Hij spreekt van Zichzelf van de Weg. Ik ben de Weg, Ik alleen, want niemand komt tot de Vader dan door Mij. Hij toont hier dat Hij Middelaar is. In Hem ontmoeten God en de mens elkaar en worden zij samengebracht en dat door Zijn verzoeningswerk. Door Jezus Christus als de Weg, is er een relatie geopend tussen de hemel en de aarde.
Onze gebeden gaan op tot God en Zijn zegeningen komen door Hem tot ons.

Jezus Christus zegt tegen hun, dat zij de weg volgen en zolang zij Hem blijven volgen zullen zij nooit buiten de weg zijn. 
Dat geldt ook voor ons. Wanneer wij Hem Jezus Christus volgen waar Hij heengaat zullen wij op de weg blijven. Het smalle pad.

Wanneer wij niet onze ogen op Die Weg houden struikelen we over elke steen. Vallen we in iedere kuil. Storten we in een ravijn. Verwonden we ons.
Hoe belangrijk is in ons leven allerlei zaken? Hoe belangrijk is in ons leven geld? Hoe belangrijk is in ons leven onze ouders, man en kinderen en kleinkinderen
Ik wil niet zeggen, dat dat er niet toe doet allemaal, zeker niet. Maar het is wel zo, wanneer we God boven alles liefhebben, dat het andere niet meer op de eerste plaats komt. God is een jaloers God. We krijgen alles van Hem en als we dan iets boven Hem zetten is dat afgoderij. We moeten leren om de Weg, Jezus Christus in de eerste plaats te zetten.
Jezus Christus leert je dat ook. Vaak met vallen en opstaan. Dan kun je ook mensen die je lief zijn en dingen die je nodig hebt in Gods Handen geven. Hij zal zorgen!



Hij zal je ook leiden in het spoor der gerechtigheid om Zijns Naams wil.
Wanneer je ook in een dal van de schaduw van de dood gaat, dan hoef je geen kwaad te vrezen, want Hij is met je! Zijn stok en staf, die vertroosten je.
Volg Hem na, DE WEG! JEZUS CHRISTUS!

De volgende keer hoop ik met Gods hulp over de Waarheid te schrijven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten