zondag 9 september 2018

Waarom moeten de discipelen/ en wij vertrouwen op God?

Omdat wij alleen zalig in Hem, Jezus Christus kunnen worden. Dat wil zeggen, dat we vergeving van zonden kunnen krijgen door Jezus Christus verzoeningswerk, wanneer wij onze zonden belijden met een hart van berouw. Wij kunnen niet verder meer dan alleen wanneer we vergeving mogen ontvangen in Jezus Christus. Maar dat is het niet alleen. Velen denken dat het dat is en dan is het genoeg. Maar dat is niet zo. Het gaat veel verder.







God vraagt van ons dat we ons hele leven in Zijn handen leggen. Dat we ons totaal mogen overgeven en op Hem gaan vertrouwen in alle dingen. Jezus Christus weet wat voor ons het beste is. Hij wil ons zo leiden achter Hem aan door Zijn Geest, zodat we gaan wandelen naar Zijn wil. En dat is geen leven zonder strijd. Nee, het is een gevecht tegen de listige omleidingen van de duivel, de tegenstander van God. Strijd tegen machten, tegen geweldhebbers van deze wereld, van de duisternis van deze eeuw. Strijd tegen de geestelijke boosheden in de lucht. (boze geesten) God heeft Zijn Woord gegeven om ons te laten zien hoe wij moeten strijden tegen deze machten in Efeze 6 : 10 - 20.





Zo mogen de discipelen en ook wij vertrouwen op God, dat Hij ons leidt door dit leven en ook wanneer het tijd is om te sterven. Dat tijdstip is door God bepaald. 
Maar het kan ook nog anders, dat we Zijn wederkomst mogen meemaken, zodat we (degenen die in Jezus Christus zijn) op deze manier voor altijd bij Hem mogen zijn.

In Johannes 14 : 2 en 3 staat 'In het huis Mijns vaders zijn vele woningen; anderszins zo zou Ik het u gezegd hebben; Ik ga heen om u plaats te bereiden. En zo wanneer Ik heen zal gegaan zijn, en u plaats zal bereid hebben, zo kom Ik weder, en zal u tot Mij nemen, opdat gij ook zijn moogt, waar Ik ben.

Dit zegt Jezus Christus tegen zijn discipelen voor Zijn hemelvaart. Hij vertelt hun te geloven en er op te vertrouwen, dat er in de hemel voor ieder een woning zal zijn, die Hij zal klaarmaken. Dit is voor iedere gelovige in Jezus Christus. Het zijn blijvende woningen. eeuwige woningen. 





De discipelen hadden hun huis verlaten om Christus te volgen. Hij, Die niet had, waar HIj Zijn hoofd zou neerleggen. Maar in de hemel zal het anders zijn. Dan zullen ze een woning krijgen.
Er zijn vele woningen, want er worden vele kinderen en volwassenen tot het geloof in Jezus Christus gebracht. Hij weet precies wie er zullen komen. Er zal dus geen gebrek aan plaats zijn. Voor een ieder die in Jezus Christus is, zal er een woning zijn.

Jezus Christus is opgevaren naar de hemel om in de hemel een plaats te bereiden voor Zijn discipelen. Daarom is Hij weggegaan. Hij alleen kon dat.
Hij treft die voorziening als onze Vader. 
Hij ging heen om de tafel voor ons aan te richten en om tronen voor ons te maken. (Lukas 22 : 30)            

Hoe is het met ons? Zien we hier naar uit?
Heb jij misschien hier geen woning of ben je op de vlucht. Word jij om Jezus Christus wil vervolgt. Denkt dan maar dat God het jou zal vergoeden. Er wacht een woning ook voor jou in de hemel. Vertrouw maar op Hem. Hij houdt Zijn beloften!


Met deze blog doe ik mee aan de bloghop met het thema: de hemel. 

Host Lineke https://kostbaar-en-geliefd.blogspot.com/2018/09/de-hemel-bloghop-september.html

6 opmerkingen:

  1. Wat fijn die hemelse woning die op ons wacht..Wist je dat het thema van de bloghop van september 'de hemel' is? Deze Blog zou er mooi bij passen. Groetjes, Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het is een geweldig uitzicht! Nee, ik wist eigenlijk niet wat het thema was. Meestal let ik er niet op. Dank je voor je reactie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maar wat is dat dan, een woning in de hemel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een goede vraag Aritha, eerlijk gezegd weet ik ook niet wat het precies inhoud. Ik kan het ook niet vinden in commentaarverslagen. Maar ik weet in ieder geval dat in Spreuken 14:11 staat dat het huis der goddelozen zal verdelgd zal worden; maar de tent der oprechten zal bloeien. Op aarde hebben de oprechten een tent. Dat is ook beeldspraak. Ze weten dat ze hier niet blijven, dus hechten ze zich hier niet. De goddelozen wel, die verwachten alles van dit leven hier op aarde, vandaar het huis. Ik denk een woning in de hemel, dat het aangeeft, dat dat blijvend bedoeld is. Dat dat het uitzicht is wat we mogen hebben om voor altijd (eeuwig) bij HEm te mogen zijn.

      Verwijderen
  4. Wo sagt die Bibel, dass Gläubige in den Himmel kommen?

    BeantwoordenVerwijderen

  5. Entschuldigung, ich habe deine Reaktion vorher nicht gesehen. Deine Frage: Wo sagt die Bibel, dass Gläubige in den Himmel kommen? Toen Jezus terugging naar de hemel
    Als Jesus in den Himmel zurückkehrte, war es möglich, dass Er in den Himmel aufgenommen wurde. Lukas 24: 51 Jesus ist also im Himmel. Nun zu den Gläubigen. In Kolosser 1: 5 steht für die Hoffnung, dass Sie sich in den Himmeln, von denen Sie schon einmal gehört haben, durch das Wort der Wahrheit, des Evangeliums usw. aufgehalten haben. Vers 14: In ihm haben wir die Erlösung durch sein Blut, die Vergebung der Sünden. Dann bekennen Sie Ihre Sünden mit aufrichtigem Herzen für Jesus Christus. Dann kannst du wissen, dass Er ihnen durch Sein Blut vergeben hat.Wir können auf keine andere Weise in den Himmel kommen. Jesus Christus ist der Weg zu bewahren!
    In 1. Petrus 1, 3 und 4 wird von Wiedergeburt und vom Erbteil gesprochen, das im Himmel erwartet wird.Psalm 42, 3 zeigt auch, dass Meine Seele nach Gott, nach dem lebendigen Gott dürstet; Wann werde ich hineingehen und vor Gott erscheinen? In Gottes Wort zum Beispiel gibt es viele Dinge, die klar machen, dass diejenigen, die Ihn lieben, mit aufrichtigem Herzen und Gnade leben, hoffen und oft darauf vertrauen, dass sie, wenn sie sterben, bei Gott sein werden. Und dieses Vertrauen liegt in der Versöhnungsarbeit Jesu Christi.
    Ich hoffe, ich habe Ihre Frage ein wenig beantwortet. Wenn Sie weitere Fragen zum Thema Glauben oder Ähnliches haben, können Sie mir auch über meine E-Mail-Adresse nellyvdbas@gmail.com schreiben

    BeantwoordenVerwijderen