zondag 4 november 2018

Niemand komt tot de Vader dan...

Een voorwaarde 

God stelt een voorwaarde om tot God te komen.
Er kan namelijk niemand, maar dan ook niemand tot de Vader komen, dan door Jezus Christus. In Johannes 14 : 6 staat:"Niemand komt tot de Vader, dan door Mij." Jezus zei dit tot Zijn discipelen, nadat Hij de woorden uitgesproken had 'Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. 
Dus dat wil zeggen dat alles in Jezus Christus te vinden is.



De weg, waarheid en leven. De weg is een uitweg, de waarheid is een bevrijding uit de macht van de leugen, en leven geeft Hij niet alleen, maar Hij is de overwinning op de dood.
Weg en doel zijn met elkaar verbonden. De Vader kennen buiten Christus om is niet mogelijk. Evenmin is het mogelijk Jezus Christus te kennen en de Vader buiten te sluiten.
Jezus Christus werken zijn het bewijs van Zijn gemeenschap met de Vader.


Veel mensen denken dat er andere voorwaarden nodig zijn om tot God te komen.
Zoals een godsdienstig leven, naar de kerk/gemeente gaan, veel goede werken doen.en heel netjes te leven. Ze denken zo de hemel te kunnen verdienen. Maar zo is het niet, je hebt Jezus Christus nodig, alleen Hem! En wanneer je wederomgeboren wordt in Jezus Christus ontvang je een nieuw leven, een leven dat bestaat uit liefde tot Jezus Christus, tot God de Vader. En je mag weten dat de Heilige Geest dit in je hart gewerkt heeft en dat Hij in je hart mag wonen. Dan vloeit daar vanzelf goede werken uit voort. Dan wil je geen dingen meer doen die Hem verdriet doen.
En doe je dat wel,dan krijg je daar zo veel verdriet van, omdat God je laat zien, hoe verkeerd het was om dat te doen. Maar als je dat belijd, vergeeft God ook dat weer.
Hij is meer als een goede vader kan zijn. Hij heeft zoveel geduld met Zijn kinderen.
Hij heeft Zijn kinderen zo innig lief met heel Zijn hart. 

Veel mensen denken dat je veel wetten moet naleven, dat het dan goed is. Als je je aan de wetten houdt en de regels dan ben je een goed christen.
Maar ook dat zegt Hij niet. Hij heeft ons de tien geboden gegeven en in het Nieuwe Testament gaf Hij antwoord op de vraag welk het grote gebod in de wet is: Gij zult liefhebben de Heere, uw God, met geheel uw hart, en met geheel uw ziel, en met geheel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede aan dit gelijk is: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf. Aan deze twee geboden hangt de ganse wet en de profeten.
Dat draagt Hij ons op. Door de wet kan je niet zalig worden. De wet brengt je bij Jezus Christus, want we kunnen de wet niet houden voor 100% hoe we ook proberen. Waarom dan de wet? Om jou en anderen te beschermen en je uit te drijven naar Jezus Christus. 
Bij Hem moet je zijn, bij Hem alleen!



Veel mensen denken dat je door Maria te aanbidden tot God kan komen.
Maar ook dat is niet waar. Maria was wel de moeder van Jezus Christus, een bijzondere opgave. Maar ze was niet heilig. Ze had net zo als wij genade nodig. Ze had ook verzoening nodig van haar zonden. Ik weet dat vooral in Rooms-Katholieke kerken deze leer gebracht wordt, dat je moet bidden tot Maria, maar het zal je niet baten.
Ik zou iedere Rooms-Katholieke willen oproepen om een Bijbel te kopen. Een Statenvertaling of HVS, die liggen het dichtstbij de oorspronkelijke vertaling. Lees Gods Woord. Er zal je zoveel duidelijk worden hoe anders het evangelie is, dan het in de kerk bij jouw gepreekt wordt. En dat je mag bidden rechtstreeks tot God door Jezus Christus.

Er is zoveel ruimte bij Jezus Christus, bij de Vader. Hij heeft Zijn armen wijd uitgebreid. Hij zoekt zondaren. Hij zoekt het verlorene. Je bent nooit te slecht om tot Hem te komen. En al ben je heel jong of heel oud, Hij houdt van je en ziet naar je uit, Hij wacht op je dat je Hem uitnodigt om in je hart te komen. Dan zal Hij komen en zal je nooit verlaten.
Hij zegt tot jou: Kom en je ziel zal leven. Hij heeft je lief. Hij heeft het beste met je voor.
Hij ziet jou, Hij hoort jou en heeft jouw behoud op het oog. Stel niet uit. De tijd kan zo kort zijn...




10 opmerkingen:

  1. Mooi! Dank je wel voor deze blog! Goed om steeds weer te beseffen dat we naar Jezus mogen gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Johanneke voor je reactie. Ja, het is belangrijk om onze ogen op Jezus te houden, in Hem vinden we alles wat we nodig hebben.

      Verwijderen
  2. Dankjewel zo is Hij. Onvoorwaardelijk heeft hij ons lief.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je Emma voor je reactie, inderdaad onvoorwaardelijk heeft Hij ons lief. Als je dat echt beseft, mag je weten hoe rijk het is om vanuit Zijn liefde te leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige blog Nelly, gedeeld; dank je wel ervoor

    BeantwoordenVerwijderen