zondag 7 oktober 2018

Ik ben de Waarheid

Jezus Christus is de Waarheid  Joh. 14 : 6 

De vorige keer heb ik het gehad over Jezus Christus is de Weg, nu wil ik het hebben over Jezus Christus is de Waarheid. 

Wat is waarheid? Dat vroeg Pilatus ook, nadat Jezus over waarheid gesproken had. Maar hij wachtte niet eens het antwoord af. Hoe zal hij de vraag bedoeld hebben? Hij was er in ieder geval niet benieuwd naar wat Jezus daarop zou antwoorden. En wij?
















We kunnen naar de kerk/gemeente gaan en de Bijbel lezen en bidden, maar onderwijl de waarheid over alles verdraaien. Zoals dwaalleringen verspreiden, maar ook lasteren, smaad en liegende alle kwaad tegen degenen die in Christus zijn en dat spreken uit Naam van Jezus Christus wil. 

Waarheid is dus het tegenovergestelde van de leugen, dwaling, bedrog en misleiding.
Leugens, dwalingen, bedrog en misleiding komen dus van de duivel, die de aartsleugenaar is al van het begin af. Hij probeert mensen van Christus af te brengen op vele manieren.
Hij probeert alles kapot te maken door leugens. En dat lijkt hem aardig te lukken op deze aarde. Want zeg nu eens, kent u veel mensen, die waarheid spreken?

Mensen die waarheid spreken zijn in Christus Jezus. Ook al worden ze in hun denken aangevallen door een constante stroom van klachten, verdenkingen, twijfels en angsten. Ze houden zich vast aan Gods Waarheid en dat brengt waarheid en blijdschap. En op zulke mensen moet je aan kunnen. Wat ze zeggen proberen ze ook ten uitvoer te brengen in vallen en opstaan omdat ze de goede strijd strijden in Jezus Christus.
Ze blijven mensen. 




Dat is niet ter verontschuldiging, maar dat is pure zelfkennis.
Ik weet ook dat ik voortdurend faal en wat ik heb gezegd niet heb kunnen uitvoeren of kan uitvoeren. God weet mijn strijd daarin. Maar ik mag aan de andere kant ook leven uit de vergeving van Zijn kostbaar bloed, dat ons wil reinigen van alle zonden.

Als wij waarheid zoeken hoeven we niets meer te leren dan de waarheid zoals ze in Jezus Christus is.
Jezus zegt Zelf 'Hiertoe ben ik gekomen, opdat Ik der waarheid getuigenis geven zou' Joh. 18. Jezus Christus is in het hart van mensen die Hem liefhebben met heel hun hart. En Hij heerst als een Koning over het hart van de mensen door de kracht van waarheid.
Hij getuigt voor God, die de wereld gemaakt heeft. En Hij getuigt tegen, die de wereld verderft en door dit woord richt Hij Zijn koninkrijk op en houdt het zo in stand.

Jezus Christus Zelf is Waarheid. Hij overwint door het overtuigende bewijs van de waarheid. Het is met Zijn waarheid dat Hij de volken zal richten. Zo leidt Hij alle gedachten van de mens gevangen tot gehoorzaamheid. Zijn kinderen Zijn mensen die door Gods genade verlost zijn van de macht van de vader der leugen. Ze mogen waarheid ontvangen en zich aan haar macht en invloed onderwerpen. Ze zullen Christus Stem daarin ook horen.
Ze zullen Hem geloof en trouw betonen. Door de kracht van de waarheid maakt Hij Zijn kinderen gewillig.

Wanneer wij tot geloof komen is het zo dat Jezus Christus onze leugens in ons leven laat zien door Zijn Geest. Dan moeten we daar mee aan het werk.
We kunnen niet in die leugens blijven wandelen. God wil dat wij met de leugens breken, want het verbindt ons met de duivel. Wil jij vrij worden van al die leugens, dat kan alleen in Jezus Christus.
Gehoorzaam Hem dan en belijdt je schuld voor Hem en aan je medemens die jij kwaad of verdriet hebt gedaan met je leugens of verdraaiingen, bedrog, laster of roddels.
Ga achter Jezus Christus aan, want Hij is de Waarheid en geen leugen kan voor Hem bestaan.




4 opmerkingen: