zondag 13 september 2020

Tweede Zaligspreking in Openbaring

 En ik hoorde een stem uit de hemel, die tot mij zeide: Schrijf, zalig zijn de doden, die in de Heere sterven, van nu aan. Ja, zegt de Geest, opdat zij rusten mogen van hun arbeid; en hun werken volgen met hen. Openbaring 14 : 13.

Een zaligspreking die tussen de aankondiging van het oordeel van de drie engelen staat en de graan en wijnoogst. Een zaligspreking vanuit de hemel en niet van de mensen. Zo'n grote waarheid wordt met gezag gesproken. 

Johannes moet het weer op gaan schrijven. 'Zalig zijn de doden, die in de Heere sterven, van nu aan.' Het wordt opgeschreven, zodat Gods volk (Zijn kinderen) er altijd ondersteuning en troost in kunnen vinden. Allen, die in de Heere sterven zijn zalig. Wat wil dat nu eigenlijk zeggen? Als je door Jezus Christus Bloed gereinigd mag zijn van zonden.                                                                          Misschien vind je dat nog te moeilijk. Iedereen op deze aarde maakt fouten. Niemand is volmaakt. En die fouten kunnen we niet overdoen. We zouden het wel willen, maar dat gaat niet. We voelen ons daardoor schuldig. Maar als we met die fouten naar Jezus gaan en ze allemaal belijden (vertellen) en ook hoe schuldig je je daaronder voelt, dan wil Hij je vergeven. En als Hij je vergeeft, dan neemt Hij die zonden weg en bestaan ze niet meer in Zijn ogen. (Psalm 103) Jezus is hier voor op aarde gekomen en heeft zoveel geleden en is onschuldig aan het kruis genageld om onze zonden op Zich te nemen. Had een ander dat dan ook niet kunnen doen?  Nee, want Hij was de Enige zonder zonden, want Hij werd 100 % mens alleen zonder zonden, maar was ook 100% God. Hij kon het alleen en deed het ook omdat Hij ons zo liefheeft. Hij stierf aan het kruis, maar de dood kon Hem niet houden, Hij is weer opgestaan uit de dood en leeft nu bij de Vader in de hemel. En wanneer je zonden vergeven zijn komt Hij in je hart wonen en leert Hij je zoveel als je nodig hebt om achter Hem aan te gaan.  

Je hebt mensen die zeggen dood is dood. Maar dat is niet waar. Wanneer je sterft is er eeuwigheid. Je zult dan voor eeuwig bij God zijn of eeuwig pijn lijden.        De keuze ligt hier in dit leven of je Jezus toelaat in je hart, want Hij klopt op de deur van je hart en wil zo graag binnenkomen. Hij heeft het verlorene lief. Mensen, die het niet van zichzelf verwachten, maar alleen van Hem. God heeft hen lief! God heeft jou lief en jij, heb jij Hem ook lief?

Ja, zegt de Geest, opdat zij rusten mogen van hun arbeid; en hun werken volgen met hen. Nu spreekt de Heilige Geest. En Hij zegt waarin de zegen bestaat voor die in de Heere sterven. Namelijk, zij rusten van hun arbeid en hun werken volgen met hen. Ze zijn gezegend in hun rust. Waar rusten ze dan van? Ze rusten van hun werk, van alle zonden, verzoekingen, verdriet en vervolgingen. Daar rusten de vermoeiden van verdriet. Er blijft dan een rust over voor het volk van God zegt Hebreeën 

Zij zullen gezegend zijn in hun beloning. Hun werken volgen met hen. Als bewijs, da zij geleefd hebben en gestorven zijn in de Heere. En de gedachte daaraan zal hun aangenaam zijn en de beloning geweldig, ver boven de verdienste van al hun werk en lijden. 

Zij zullen in vrede sterven. (Nu laat Gij Heere, Uw dienstknecht gaan in vrede naar Uw woord, want min ogen hebben Uw zaligheid gezien. Simeon)

Wees daarom ook voorbereid om te sterven, want geen mens weet de tijd wanneer hij of zij sterft. En geen mens weet wanneer precies Jezus terug zal komen. Er zijn maar twee wegen. Eén tot redding en dat is de Weg, de Waarheid en Het Leven, Jezus Christus. En de ander is een weg die gaat naar het eeuwig verderf. Er is geen derde weg. En je kunt ook niet op alle twee de wegen lopen. Het is het één of het ander. Kiest heden, wie gij dienen zult! 

Zelf kan ik je alleen Gods Woord brengen zoals het is. Ik kan niet voor je kiezen, dat zal je helemaal zelf moeten doen. God heeft iedereen een wil gegeven. Hij heeft geen robots gemaakt. Hij trekt je met Zijn onvoorwaardelijke liefde, maar je zal Hem wel moeten binnenlaten in je hart, anders is er geen redding, en ook later geen sterven in de Heere. Met godsdienst en alleen maar naar de kerkgaan redden we het niet. Ook niet met alleen maar goede werken te doen.

Het is alleen uit genade. De genade van Jezus Christus. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten