donderdag 5 oktober 2017

Opnieuw geboren worden

Hoe kun je nu opnieuw geboren worden? Je kunt toch niet weer een keer geboren worden?
Dat vroeg Nicodemus ook aan de Heere Jezus. Hij snapte het echt niet.
Maar de Heere Jezus legde het hem uit en wil het ook aan ons uitleggen.



Allereerst zei de Heere Jezus tegen Nicodemus: 'Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Tenzij dat iemand wederom geboren wordt, hij kan het Koninkrijk Gods niet zien.'
Zo belangrijk is het dus om wederom geboren te zijn!

Nu de betekenis: Wederom geboren is, opnieuw geboren worden. En dan niet zoals een baby en dat 2 keer meemaken. Maar wij moeten een tweede geboorte ondergaan, die onze ziel verandert. We worden geestelijk gemaakt.

Bij de eerste geboorte krijgen we de zondensmet mee. Wat wil dat nou zeggen?
Adam en Eva, de eerste mensen, die God schiep in het Paradijs, gehoorzaamden God niet, toen Hij had gezegd dat ze niet mochten eten van de boom van kennis van goed en kwaad. Ze luisterden naar de slang, naar de satan. En zo zondigden ze.
Voordat ze nu van de andere boom zouden eten, die God in het midden van de hof had staan, de boom des levens en ze eeuwig zouden leven, stuurde hij ze weg uit het Paradijs. (Genesis 2 : 22 - 24)

Bij onze wedergeboorte worden we als het ware van boven geboren. Je krijgt een echte relatie met God. Het is uit de Heilige Geest. De Heilige Geest laat je verkeerde dingen zien, die je gedaan hebt en laat weten,dat je zo het Koninkrijk van God niet kunt zien. Hij brengt je bij het kruis van Golgotha. Daar heeft de Heere Jezus alle zonden gedragen om de weg vrij te maken tot God. Je zult je zonden moeten belijden met naam en toenaam voor de Heere. Dan maakt Hij jou vrij van die zonden. En Hij neemt je als Zijn kind aan. En die relatie gaat groeien door de relatie in stand te houden.
Je kunt het een beetje vergelijken als een jongen en meisje die van elkaar gaan houden. Dan wil je wel elk moment bij elkaar zijn. En hoe langer je bij elkaar bent, hoe beter je de ander leert kennen.
Zo is het ook de relatie met God. Hoe meer tijd je besteed in je relatie met God, hoe hechter die wordt en hoe beter je Hem leert kennen.

Wanneer je nu niet wedergeboren bent zul je het Koninkrijk van God niet zien.
We zullen dus geestelijk gemaakt moeten worden, 'schep in mij een rein hart' (Psalm 51 : 12)
Wat dan in de mens ontstaat is dan een nieuwe mens, wat de Heilige Geest werkt.
Hij komt dan in je hart en dat is noodzakelijk om in de hemel te komen.

De volgende keer hoop ik bij de tegenstanders stil te staan.

Mocht je vragen hebben, mail me gerust nellyvdbas@gmail.com