vrijdag 22 december 2017

Kerstdagen....feestdagen?

Kerstdagen... feestdagen?

Het is nog maar begin december of men begint zich al volop klaar te maken voor de kerst. Er is zoveel, wat er gedaan moet worden. Er moet zoveel verkocht en gekocht worden. De winkels en de huizen worden vaak ingericht op het komende kerstfeest, want het moet er gezellig uit zien. Boodschappen worden gedaan voor de kerst, kaarten en mails worden er geschreven en geregeld, wat we precies gaan doen met de kerst. Gaan we weg of blijven we thuis? Krijgen we visite? Of hebben we de kinderen, kleinkinderen?




Of valt er niet zoveel kerstfeest te vieren? Ben je alleen? Is je man of vrouw ziek? Of ligt je kind in het ziekenhuis? Of zit je in een revalidatiecentrum, opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, of in een verpleegtehuis? Of bent u gewoon thuis midden tussen velen en zijn er grote problemen?

Of wat tegenwoordig steeds meer klinkt... 'ik heb niets met kerst' wat aangeeft, dat men nergens meer aan doet. Ook vaak om het feit, dat vele religieuze mensen veel leed veroorzaakt hebben in hun levens, door alleen maar te oordelen of dat hun woorden niet overeenkwamen met hun daden en zo meer...

Het is 2017, straks 2018. En dat is de jaartelling vanaf de geboorte van de Heere Jezus.  
We denken terug dat Jezus Christus voor ons op aarde kwam als mens, als baby. Geboren in Bethlehem en er was geen plaats voor Hem in de herberg. Een Koningskind geboren in een stal, niet bepaald feestelijk toch? 
Waarom vieren christenen dan toch kerstfeest?

Wat is Kerstfeest?

Kerstfeest is Jezus Christus kwam op deze aarde voor u, jou en mij. Hij nam het lijden op zich, de vernedering om ons het leven met Hem te gunnen.
Die liefde van Jezus Christus is zo groot, dat een ieder Die in Hem gelooft zalig zal worden. Hij, Die weer opstond uit het graf, omdat geen graf Hem houden kon, Hij, Die de dood overwon. Hij, Jezus Christus geeft leven, licht in de duisternis.
Dan mogen we met alle duisternis wat er in ons hart leeft, naar Hem toe gaan en ons laten reinigen door Jezus Christus verzoenend bloed. We mogen gaan leven met en voor Jezus Christus, dan is Hij alles geworden. Je kunt  dan niet meer zwijgen van Zijn grote liefde en Zijn trouw, Die Hij bewijst aan u en jou en mij.

Je daden zijn dan ook in overeenstemming met je woorden. Altijd?
Nee, want (wij) christenen maken ook fouten, helaas.
Maar die laat de Heilige Geest, Die in ons woont ons zien en dat maakt ons zo verdrietig over ons zelf, maar ook dat mogen we bij God brengen en elkaar de fouten belijden. Hij reinigt ons en heiligt ons en gaat ons voor.

Het Licht Jezus Christus, dat alles in het licht zet en je vrij zal maken van alle duisternis die er in je leven is.
Niet het nep licht van deze wereld maakt gelukkig en geeft vrede in je hart, alleen Jezus Christus, HET LICHT. Laten wij als kinderen van deze hemelse Vader lichtjes zijn in deze donkere wereld.



Een klein afschijnsel van Het grote Licht, Jezus Christus een ieder op zijn of haar plaats, totdat Hij weerkomt.

Gezegende Kerstdagen toegewenst!

4 opmerkingen:

  1. Mooi blog Nelly, Hier herken ik mij in. Ik denk dat het goed is ons te bedenken dat de geboorte van Jezus een wonder is. Misschien wel het grootste wonder dat ooit op aarde heeft plaatsgevonden. Een vrouw uit de mensen schonk het leven aan de Zoon van God. God die mens wordt! Jezus is op aarde gekomen omdat God de Vader wilde dat de relatie met de mens zou worden hersteld. Jezus eerde God de Vader door zijn missie in volmaakte gehoorzaamheid en offerbereidheid uit te voeren. Door Zijn offerbereidheid werd de macht van satan gebroken. Doordat Jezus de vloek van de zonde bij ons wegnam zijn jij en ik weer verzoend met God de Vader. Door geloof in het volbrachte werk van Jezus heb je de mogelijkheid ontvangen de vrede van God persoonlijk te ontvangen.
    Ook jij gezegende kerstdagen Nelly

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry voor mijn late reactie. Dank je wel voor jouw reactie Willem. 'k Wens je ook een gezegend 2018 toe, dat we een getuige van Jezus Christus mogen zijn in volle afhankelijkheid van Hem.

      Verwijderen
  2. Dank je. Ik wens je het Allerbeste toe!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je reactie Aritha, sorry voor mijn late reactie. 'k Wens jou ook een gezegend 2018, dat Jezus Christus je sterkte zal zijn.

      Verwijderen