maandag 27 november 2017

2. Wat is geloven nog meer?

(2) Wat is geloven nog meer?

De vorige keer schreef ik dat geloven een gave van God is en dat je dat niet door je gedrag, houding of kleding of door hard werken kunt krijgen. 
Geloof mag je ontvangen van God Zelf. 
Is dat dan er opeens? Dat kan, maar meestal niet.
Iemand kan tot geloof komen, omdat hij of zij het Woord van God hoort.
Maar het kan ook zijn dat het heel geleidelijk gebeurd. Bij de opvoeding, dat je steeds meer naar Jezus Christus wordt getrokken. En dat je op een gegeven moment niet meer zonder Hem kunt. Er zijn verschillende manieren dat kinderen, tieners, en volwassenen tot geloof komen. We worden allen getrokken door Jezus Christus Zelf. De Heilige Geest maakt woning in onze harten. Hij verandert onze levens, Hij vernieuwt onze levens.

Geloven, wat voor een ander een zaak of een idee is waarvan het realiteitsgehalte niet valt vast te stellen of te bewijzen, is voor een werkelijke christen geloof, het voor waar aannemen. Wat God zegt is Waarheid, omdat Hij Waarheid is.



















En uit het geloof komen de werken voort. Dus niet niet eerst de werken en dan komt het geloof. Nee, het is andersom. Vanuit het geloof vloeien de werken voort. De boom brengt vruchten voort. Maar wanneer men gelooft en er zijn geen werken, geen vruchten en daar bedoel ik dan mee: liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, goedertierenheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, matigheid.
Indien wij door de Geest leven, zo laat ons ook door de Geest wandelen. Galaten 5 : 22, 24

Je bent hier op deze aarde gekomen met een bedoeling.
Je bent er hier niet alleen voor jezelf. Je mag een uitdeler zijn, een bemoediger, een wegwijzer, een voorbidder, een trooster, een pleiter, een helper, een moeder of vader voor je eigen kinderen of voor andere kinderen zijn, een broeder of zuster zijn, die in moeilijkheden verkeren, die gevangen zitten in gevangenissen of in omstandigheden, waarin ze niet uit kunnen komen. 

Vroeger was er een gezegde: 'Geloven doe je in de kerk.'
Maar het is niet 's zondags Vroom en 's maandags Dreesman. M.a.w. Zondag's is men vroom, gaat men naar de kerk en groet men een ongelovige buurman niet (bij wijze van spreke) en door de week doet het er allemaal niet meer toe. (dan ziet men de ongelovige buurman wel staan en maakt men er een praatje mee) Dat is natuurlijk maar een heel eenvoudig voorbeeld, maar ook daar maak je iemand echt niet mee jaloers voor het geloof. Dat hij gaat denken: Daar wil ik eens meer van weten, zo zou ik nou ook willen zijn. Nee, integendeel zelfs. En hoe ben je dan als voorbeeld voor je kinderen, als je die hebt? Wil je ze dat ook zo bijbrengen? Is dat zoals Jezus Christus zou willen dat we zijn?

Je geloof uitdragen zit al in de kleinste dingen. Hoe ga je met de kleinste dingen om?
Dankbaar zijn om iets heel kleins wat je krijgt. Een hand opsteken naar iemand die altijd voor het raam zit. Een complimentje geven aan iemand die het vuil komt ophalen. Een zieke of eenzame bezoeken, bidden wanneer je iets niet kunt vinden, je zult zelf wel veel meer in kunnen vullen, want er zijn zoveel dingen. En dat is iets wat je niet met je verstand doet, maar dat komt regelrecht uit het hart. En zo is het met geloof. 
Je kunt er met je verstand niet eens bij, want God is zo groot. En Hij heeft beloofd, dat Hij je in alle dingen bij zal staan. Dan mag je er ook op vertrouwen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten