zondag 27 september 2020

Waakt en bewaar

 De zesde engel heeft zijn schaal uitgegoten en dan komt gelijk daarna de derde zaligspreking van het boek Openbaring. 


Zie, Ik kom als een dief. Zalig is hij, die waakt en zijn klederen bewaart, opdat hij niet naakt wandele, en men zijn schaamte niet zie. Openbaring 16 : 15        

Jezus Christus Zelf onderbreekt een ogenblik het tafereel van dit drama, wat er geschilderd wordt in de eindtijd. Een laatste waarschuwing wordt gegeven om zich niet open te stellen voor de afschuwelijke verleiding van de boze geesten die in vers 14 genoemd worden. 

Wat is het plan van deze duistere machten? Op aarde heeft de antichrist zijn doel bereikt. 'En het werd macht gegeven om de heiligen krijg aan te doen, en om die te overwinnen; en het werd macht gegeven over alle geslacht, en taal, en volk. Openbaring 13 : 7 

Merk op dat het voortbestaan van de onreine geesten gevolg is van het uitgieten van de schaal en dat de bedoeling is de volkeren te vergaderen tot de grote beslissende veldslag op de dag des Heeren. Satan en de wereldmacht doen hun laatste vertwijfelde poging. Maar ook die zal de raad Gods moeten dienen en de komst nabij brengen van de grote en doorluchtige dag des Heeren. 

Die dag is nu nabij: ,Zie, Ik kom als een dief.' Het klink als een waarschuwing tot een ieder om te waken, Hij komt!                                                                    En: 'Zalig is hij, die waakt en zijn klederen bewaart, opdat hij  niet naakt wandele en men zijn schaamte niet zie.' Dat wordt geestelijk bedoelt.                            De klederen van de gerechtigheid van Jezus Christus. Die moeten zuiver bewaard worden. Tegen de dag van het oordeel, als de Heere komt om de aarde te richten, opdat hij niet naakt bevonden word.


In één ogenblik zal de glans van Gods heerlijkheid ons omschijnen!  En het zal wat zijn, te vallen in de handen van de levende God. Voor Hem te staan in zijn schande en naaktheid. Gelukkig wie bekleed is met het kleed der gerechtigheid van Jezus Christus, wiens zonden zijn vergeven. Dat betekent dus wanneer je je zonden belijdt voor Jezus Christus met een oprecht hart, dan worden je zonden vergeven. Maar hoe komt een mens zover? Als Jezus de mens tot Zich trekt. Het is Zijn trekkende liefde, die maakt dat jij en ik ons buigen voor Jezus Christus en onze zonden belijden voor Hem en ons leven in Zijn handen geven. En op dat moment worden we bekleed met het kleed van de gerechtigheid van Jezus Christus. 


Is het dan zo dat je geen zonden meer doet? Was dat maar zo. Nee, hier op aarde blijf je zondigen tot de dood toe, alleen je gaat er wel tegen strijden, omdat je God lief hebt gekregen en je wilt doen wat Hij van je vraagt. Maar hoe vaak zit die 'oude mens' die tegen God strijd er tussen. En de wereld met al zijn begeerte en verleidingen en de duivel wat hij allemaal influistert aan leugens. Daarom is het belangrijk om de wapenrusting van God elke dag aan te trekken (Efeze 6) en met Jezus Christus de strijd aan te gaan. En wanneer je struikelt het te belijden aan Hem en weer op te staan om verder te strijden en dat kun je niet in eigen kracht. Dit kan alleen in Jezus Christus. 



Wanneer Jezus Christus dan weerkomt op de wolken des hemels en we Hem tegemoet zullen gaan. En de oordeelsdag breekt aan, dan ziet God ons bekleed met het kleed der gerechtigheid van Jezus Christus en zullen we mogen ingaan bij Hem. Maar heb je dat kleed niet, dan zal je naakt voor Hem staan in al je zonden en ongeloof en Hij zal je oordelen omdat je Jezus Christus niet nodig had als je Redder en Middelaar. 

Ken je Hem al als je Redder en Middelaar? Dan ben je zalig.

Ken je Hem niet, ga dan tot Jezus Christus en buig je voor Hem neer en belijdt je zonden en geef je leven in Zijn handen, zodat Hij je leven mag besturen. Doe het nu, stel het niet uit, want Hij komt haastig! Het duurt niet lang meer!

                           

3 opmerkingen:

  1. HIJ staat boven de tijd en materie, en HIJ leeft. HIJ kent mij, maar hoe zit het dan met mijn eigen inbreng? En vrijheid? Bidden is van cruciaal belang denk ik. Mag ook met ogen open op de fiets.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. God heeft ons gaven en talenten gegeven om te gebruiken tot Zijn eer. We ervaren juist vrijheid in Jezus Christus. De duivel is het die je gebonden houdt. Maar je mag staan in de vrijheid van Jezus Christus, Die je vrijgemaakt heeft. (Galaten 5 : 1) Het gebed en het lezen en het op je in laten werken van Gods Woord wat Hij tegen ons wil zeggen is zo belangrijk, want zo onderhoud je je relatie met God. Dat je je laat leiden door Zijn Heilige Geest en dat kan alleen als je dichtbij God leeft, naar Zijn wil wilt leven. Ja bidden kan op allerlei wijzen, dat zien we ook in de Bijbel. Zelfs onder ons werk door, maar neem ook elke dag de tijd om alleen met God te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wanneer ik dit lees, denk ik: wat staat er nu precies? Het boek Openbaring meldt zowel ellende (vervolging en verdrukking) als de wederkomst van Jezus. In 2019 een flyer in de bus gehad met hele verhalen over bekering enz. Óók werden datums genoemd waarop de gelovige gemeente zou worden opgenomen (september/ oktober 2019). We zijn nu ruim een jaar verder, maar het is allemaal niet gebeurd. Hoe is één en ander met elkaar te rijmen?

    BeantwoordenVerwijderen