dinsdag 17 april 2018

Hoe word je gered?

Hoe word je gered (zalig)?

In Romeinen 10 : 9 - 11 staat het antwoord. 
Namelijk, indien gij met uw mond zult belijden de Heere Jezus, en met uw hart geloven, dat God Hem uit de doden opgewekt heeft, zo zult gij zalig worden.
Want met het hart gelooft men ter rechtvaardigheid en met de mond belijdt men ter zaligheid.
Want de Schrift zegt: Een ieder, die in Hem gelooft, die zal niet beschaamd worden.




1. De belofte

Wat ons beloofd is: Gij zult zalig worden.
Het Evangelie stelt voor en biedt aan: zaligheid, verlossing van schuld, en de zaligheid. Een eeuwige zaligheid, waarvan Jezus Christus de bewerker is.

2. Op welke voorwaarden

Het belijden van de Heere Jezus. Een openlijke belijdenis naar andere mensen toe, dat wij in Jezus Christus geloven. Tegenover alle verlokkingen en verschrikkingen van de wereld. Het achter Hem aan gaan in alle omstandigheden. Het is uit genade en draagt grote zelfverloochening en liefde voor Christus. 
De Heere Jezus legt hier ook nadruk op dit belijden van Hem voor de mensen in Mattheüs 10 : 32. 'Een ieder dan, die Mij belijden zal voor de mensen, die zal Ik ook belijden voor Mijn Vader, Die in de hemelen is.' 

Geloven met het hart


'En met uw hart geloven, dat God Hem uit de doden opgewekt heeft'

Er zal natuurlijk eerst geloof in het hart moeten zijn, wil je belijdenis met je mond kunnen doen. Nu zeg ik wel natuurlijk, maar ís dat voor velen zo natuurlijk??
Leggen mensen belijdenis van het geloof af, omdat andere mensen dat van je verwachten?
Of is het 'normale' afsluiting van een catechisatieperiode?
Of met een volwassendoop?
Komt jouw belijdenis van het geloof uit je hart?
Als dat niet zo is, heeft het totaal geen waarde!


Belijd je alleen je geloof, met belijdenis doen of je volwassendoop?
Dat hoop ik toch niet.
Ik hoop dat je dagelijks je geloof mag belijden in je handel en wandel.
En dat je met je mond God de eer mag geven, Die Hem toekomt. 
Schaam je niet om een christen te zijn. Schaam je niet om van Jezus Christus te getuigen.



Ja, maar wat moet ik dan zeggen? zul je misschien denken.
Als je dagelijks de Bijbel leest en ik hoop echt dat je dat doet en het van God mag verwachten, dan zal Hij ook je de juiste woorden geven om te getuigen. En wanneer je God jou lief heeft en jij Hem mag liefhebben, dan is God toch alles voor je? Dan stroomt je mond toch over van Hem? Want waar je hart vol van is, stroomt je mond van over is het spreekwoord.
Als je nu weet dat je een kind van God mag zijn en de meesten die rondom je heen zijn, verloren gaan. Wil je dat?  Wil je Gods liefde, dat Hij hier op aarde kwam om onze zonden te dragen om een weg vrij te maken tot de Vader, zodat wij gered konden worden, voor jezelf houden? Je gunt dat een ander toch ook?

God vraagt ook aan jou en Hij slaat niemand over of je Zijn Naam wilt belijden.
Wil je zalig worden? Wil je gered worden? Dan vraagt Hij of je Zijn Naam wilt belijden voor de mensen met een oprecht geloof. 
De tijd is nog maar kort. Jezus Christus komt terug op deze aarde, de tekenen zijn er. 
Kom tot Hem en belijd, dat Hij is de Zaligmaker Jezus Christus, die ons zalig maakt.

Want met het hart gelooft men ter rechtvaardigheid en met de mond belijdt men ter zaligheid.

Hierin ligt meer een toestemmen van het verstand en van de wil, een inwendig, oprecht toestemmen in geloof. En dat is tot rechtvaardigheid. Wat is nu rechtvaardigheid?
Daar zit het woordje recht in. God doet recht. Hij is eerlijk en oprecht en ziet geen zonden door de vingers. Hij is ook Rechter. Zonden is onrechtvaardigheid tegenover God. Je doet niet recht tegenover God. Rechtvaardigheid wel, maar dat kunnen we niet uit ons zelf. In alles hebben we Jezus Christus nodig. Allereerst vergeving van zonden zodat men recht staat ten opzichte van God. En door Zijn Woord en Geest mogen we elke dag geleid worden om in Hem te blijven. 
'En met de mond belijdt men ter zaligheid.' Als je dus met je mond voor de mensen van Jezus Christus belijdt is je dat tot redding, maar wel met een waar geloof.

Weer een belofte

'Want de Schrift zegt: Een ieder die in Hem gelooft zal niet beschaamd worden.'

Je kunt er dus van op aan. Wanneer je in Jezus Christus gelooft zal je niet beschaamd worden, je wordt niet teleurgesteld. Je mag verwachting hebben. Je mag je vertrouwen op Hem stellen in alles. 
In het geloven.
In het getuigen.
Dat je gered zal worden/zalig zal worden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten