zondag 17 juni 2018

Lijden in het leven van een christen

Moeten wij ook lijden als christen?




Jazeker, zoals bijvoorbeeld strijd tegen de zonden in het vlees
In de Bijbel staat 'Dewijl dan Christus voor ons in het vlees geleden heeft, zo wapent gij u ook met dezelfde gedachte, namelijk dat wie in het vlees geleden heeft, die nu heeft opgehouden van de zonde. Om nu niet meer naar de begeerlijkheden der mensen, maar naar de wil Gods, de tijd, die overig is in het vlees te leven.' 1 Petrus 4 : 1,2.
Het betekent dus dat wanneer je Jezus Christus lief hebt gekregen door Zijn liefde aan jou, dat je door de vergeving van je zonden, ook wil strijden tegen de zonden.
Omdat zonden verwijdering brengt tussen jou en Jezus Christus.
En dat gaat meestal niet vanzelf.
De strijd kan soms heel zwaar zijn, want ons hart en vlees is vaak erg weerbarstig om Hem gehoorzaam te zijn.
Toch hoef je het niet alleen te doen. God wil in onze strijd meestrijden.
Het vraagt een volledige overgave aan Hem. Telkens kiezen voor Hem.
Je oog op Jezus Christus houden.

Lijden vanwege de zonden

Lijden vanwege de zonden is er ook. Zoals ziekten, pijn, nood.
Rouw.
Geweld, mishandeling,
Seksueel misbruik,
verwaarlozing,
vermissing,
scheidingen tussen man en vrouw
scheidingen tussen kinderen en vader of moeder,
enz, enz.

Lijden door haat tegen Jezus Christus

In Mattheüs 5 : 10 staat 'Zalig zijn die vervolgd worden om de gerechtigheid; want hunner is het Koninkrijk der hemelen.'
Hoevelen zijn er in de Bijbel vervolgd om hun geloof, maar ook daarna. Hoevelen worden nu nog vervolgd om hun geloof? Niet alleen in landen waar het Evangelie van Jezus Christus niet welkom is, maar ook in de vrije landen. 
Het begint al op school, dat je als kind wordt gepest als je voor Jezus Christus Naam opkomt. En dan zit je op een christelijke of reformatorische school. 
Eigenlijk moet dat toch niet kunnen? Maar de tegenstander de duivel zit overal. En hij probeert alles af te breken wat bij Jezus Christus hoort. 
En dat doet hij in de eerste plaats door ontmoediging en dan gaat hij verder. Hij probeert je zo de mond te snoeren, dat je hem ook niet meer open zal doen.
Daar is de tegenstander op uit.
We worden uitgejouwd, getreiterd, geslagen, getrapt.
Maar hoe komt het nu eigenlijk?
Ze haten Jezus Christus en daarom doen ze dat.
Ze willen er niets over horen.
En de één zet de ander tegen jou op.
Sta je dan alleen?
Nee, God is bij je. En als je je ogen maar op Hem kan houden, dan zul je ook niet ten onder gaan, maar mag je bij Hem schuilen.

Het gaat verder in de wereld, in het leven, je werk, je vrienden, je familie. Keuzen die je maakt voor Jezus Christus. 
God zegt in Zijn Woord: 'Zalig zijt gij, als u de mensen smaden, en vervolgen, en liegende alle kwaad tegen u spreken, om Mijnentwil. Verblijdt u en verheugt u, want uw loon is groot in de hemelen, want alzo hebben zij vervolgd de profeten, die voor u geweest zijn.  Mattheüs 5 : 11, 12. In de Bijbel staat het er ook vol van, mensen die werden vervolgt om Christus wil. Abel, het volk Israël, David, Paulus, enz.



Ja zul je zeggen, prachtig mooie belofte, maar je zal het maar meemaken. Je weet niet waar je doorheen gaat. Het zijn diepe diepten. Maar ga je niet verdedigen tegen de leugens van een ander, het heeft geen nut. Kom niet voor jezelf op maar leg het in Gods Hand. God weet waar je doorheen gaat en Hij zal voor je strijden en jij mag stil zijn. 
Leef dicht bij Hem hou je oog op Hem gericht, zo kom je door alle diepten heen.
Hij is bij je, Hij zal je nooit verlaten!




Bemoediging: In al ons lijden is Jezus Christus voorgegaan. Hij weet wat wij doormaken. Hij kent de pijn en het verdriet. Zijn lijden was alleen nog vele malen groter dan die van ons. Hij nam onze schuld op Zich om ons vrijheid te geven in Jezus Christus. Een rijk leven in Hem, Die ons nooit zal verlaten en altijd bij ons is waar we ook doorheen moeten gaan.

De volgende keer wil ik het hebben over 'waarom een christen moet lijden' zo God het geeft.

1 opmerking: