dinsdag 25 december 2018

Wat is Jezus voor jou?


Een blog voor www.christensite.nl

Het is vandaag kerstfeest. Christus feest. We denken dan terug dat Jezus Christus in Bethlehem werd geboren.  Er wordt gezongen over Hem, er wordt veel gesproken over Hem in kerken en gebouwen. Hij de Zaligmaker kwam op deze aarde als baby. Maar Zijn Naam was al bekend, voordat Hij in het lichaam van Maria ontvangen was door de Heilige Geest. De engel Gabriël had het tegen Maria gezegd hoe ze Hem noemen moest. Maria en Jozef keken uit naar Zijn geboorte. Je zult zeggen logisch, dat doet iedere moeder en vader. Maar Jozef was niet de vader. God Zelf was de Vader van dit kind. Het was een bijzonder kind en toch zo heel gewoon. Hij was zonder zonden, Hij was God, maar Hij was ook mens. Hij was moe en had slaap nodig, Hij huilde, Hij groeide op, enz.



De herders hadden het gehoord van een engel. En ze hoorden een hemels koor van engelen God prijzen: Ere zij God in de hoogste hemelen en vrede op aarde, in de mensen een welbehagen. En ze kwamen overeind. Ze zeiden tegen elkaar: We gaan naar Bethlehem om te zien het woord dat er gebeurd is, wat God ons verkondigd heeft. En hoe gingen ze? Met haast. En vonden.
En als ze gezien hadden maakten zij alom bekend het woord, dat hun van dit Kindeke gezegd was. De herders waren bij het kind geweest, bij Jezus. Dat kan je niet onberoerd laten. Dan ga je er over spreken. Ja waarover? Over het woord, dat hun van dit Kindeke gezegd was. Dus niet wat ze zelf gezien hadden, maar dat Hij geboren was, Jezus, de Zaligmaker.
Wat is Jezus voor jou? Ben jij in aanraking geweest met Jezus? Heb jij een relatie met Hem? Heb je vergeving van zonden ontvangen? Heb je je Zaligmaker al beter leren kennen? Of is Hij nog op afstand. Net zoals die andere mensen die het aanhoorden, zich verwonderden over de herders. Notabene herders, de minderen. Die had God op het oog! En nog!
 Maar verlangt hun hart dan niet naar Jezus? Verlangen ze dan niet om vrede te krijgen in hun hart van onrust? Nee, we lezen er niets van.  Waren er dan niet velen in die dagen die de Messias verwachten? O jawel. Maar ze verwachten niet met hun hart.
Weet je wie dat wel deden? Simeon en Anna. Die waren de enigen. Ze verwachten de Zaligmaker. Van Simeon wordt gezegd, dat hij rechtvaardig en godvrezend was verwachtende de vertroosting Israëls, en de Heilige Geest was op hem. En hem was een Goddelijke openbaring gedaan door de Heilige Geest, dat hij de dood niet zien zou, eer hij de Christus des Heeren zou zien. En hij kwam door de Geest in de tempel.En toen de ouders het Kindeke Jezus inbrachten, om naar de gewoonte der wet met Hem te doen; Zo nam hij Het in zijn armen,en loofde God, en zei: Nu laat Gij Heere Uw dienstknecht gaan in vrede naar Uw woord; Want mijn ogen hebben Uw zaligheid gezien. Die Gij bereid hebt voor het aangezicht voor al de volken; Een Licht tot verlichting der heidenen, en tot heerlijkheid van Uw volk Israël.  Simeon zegende hen. En daar is opeens Anna, een profetes, een weduwe van vier en tachtig, die niet uit de tempel week, met vasten en bidden, God dienende nacht en dag. Zij heeft ook beleden en sprak van Hem tot allen, die de verlossing in Jeruzalem verwachtten.

Twee oude mensen, die God oprecht dienden.


Het is kerstfeest. Verwacht jij Hem in je hart? De Zaligmaker Jezus Christus! Heb je al gevraagd of Hij in je hart komt wonen? Of je Zijn kind mag worden? Wat wil dat dan zeggen? Een leven waarin je nooit alleen bent, omdat Hij altijd bij je is. Hij geeft je blijdschap in je hart en vrede, die alle verstand te boven gaat. Maar je zult ook moeten lijden. Als we achter Hem aan willen gaan zullen we ons kruis vrolijk moeten dragen en achter Hem aangaan. Nooit hoeven we het alleen te doen, want Hij is er bij. Hij weet de weg, omdat Hij de Weg zelf is!
Wie is Jezus voor jou? Wil je er eens serieus over na denken? Want God zal die vraag ook aan jou stellen, wanneer je bij Hem komt aan het eind van het leven. Is Hij jouw Borg, jouw Zaligmaker, jouw Redder of is Hij jouw Rechter?  Dan zal het Eén van twee zijn. Kies heden, kies nu, wie je dienen zult. Hij staat met open armen te wachten op jou, nog steeds. Hij roept je bij je naam...
De dag is kort, Jezus komt terug op deze aarde. De tekenen zijn duidelijk. Verwacht jij Hem? Verlang jij naar Hem? Getuig je van Hem? Kan je je mond er niet over houden, omdat je zoveel van Hem houdt? En dat je het die ander ook zo graag gunt. Hem, Zijn liefde, Zijn vergeving, Zijn trouw voor eeuwig!
Ik wens je gezegende kerstdagen toe met Jezus Christus in je hart.


1 opmerking: