zondag 23 december 2018

Wonderen gebeuren niet zomaar.

Wonderen behoren bij God.


God die handelt op een wijze, die het menselijk begrip te boven gaat, dat is de betekenis van een wonder. 
Het is geen mensenwerk! Wonderen behoren bij God.
Wel is het zo, wat God in beweging brengt om een wonder te doen is het geloof van de mens. God kan van Zichzelf wonderen doen, omdat Hij God is, maar meestal kiest Hij er voor dat Hij wil samenwerken met de mens om het onmogelijke te volbrengen.
Als we kijken naar één van de grootste wonderen die God deed, door hier op deze aarde te komen in de moederschoot van een vrouw, die zwanger was, doordat de Heilige Geest haar overschaduwd had. 



Wonderen ontstaan niet wanneer de mens dit wil. Wonderen zijn het resultaat van de Goddelijke wil en diegene die ingezet wordt is Gods werktuig.
Toen de schare van 5000 gevoed ging worden, was een jongen die zijn 5 broden en 2 vissen aan Hem overgaf. Daar werden toen alle hongerige mensen mee gevoed. De jongen gaf alles wat hij had aan Hem over. Dan gaat God aan het werk.

Gods Woord belooft dat we alles kunnen doen door Christus die ons kracht geeft. Laten we wel beseffen, dat we niet kunnen verwachten alle dingen te doen door Hem, indien Hij niet eerst alles van ons heeft! Totale toewijding betekent ook een totaal geloof. 
Door heel de Bijbel zien we dat de mens eerst alles aan de Heere toewijdt en vervolgens gaat God aan het werk. Hij gebruikt deze mens dan om Zijn kracht en heerlijkheid te laten zien.

Wonderen gebeuren niet zomaar, maar als we ons uitstrekken naar God en uitstappen in geloof voor Hem, dan kunnen we verwachten dat het onmogelijke zal gebeuren. Wonderen vinden plaats wanneer een mens in kinderlijk vertrouwen zichzelf overgeeft aan de wil van God.  Als je je zonden belijdt en aan Hem overgeeft wordt je hart vernieuwt, je denken vernieuwt. Het wonder van genade. Het wonder van de wedergeboorte, het wonder van de bekering. 

Maar er is veel meer. David stond voor de reus Goliath. Maar Hij vertrouwde op God en geloofde dat God veel groter was dan die reus. En zo slingerde de steen de lucht in en kwam op het enige kwetsbare plekje  van die reus. En zijn vijand viel dood aan zijn voeten neer. 




Ook wij komen voor reuzen te staan. Nee niet letterlijk, maar wel figuurlijk. Moeilijke en onmogelijke omstandigheden, die ons overweldigen. Dat als we naar ons zelf kijken dat nooit kunnen overwinnen. Maar het kan alleen in het geloof. Een volledige overgave aan Jezus Christus en vertrouwend op Zijn kracht, op Zijn nabijheid. Er loopt Hem niets uit de hand. Niets is voor Hem onmogelijk. Ook al zien wij geen uitweg meer. Hebben wij geen kracht meer. Bij Hem is het wel te vinden. Kom tot Hem en geef je leven totaal aan Hem over en verwacht het van Hem. Hij maakt een weg waar geen weg is. Hij geeft kracht waar geen kracht is. Hij geeft wonderen, waar geen wonder meer te verwachten is. Hij is God en er is niemand als Hij. 

Wat zijn we vaak ongelovig en klein van vertrouwen! Geeft God daar reden toe?
Nee! Hij is niet veranderd! 
Maar wij zijn zo wankelmoedig.
En desondanks heeft Hij ons lief met een eeuwige liefde, heeft Hij Zijn eigen Zoon gegeven. Het is bijna Kerstfeest, waar we terugdenken aan dat Jezus Christus is gekomen op deze aarde. Hij was niet welkom. Geen plaats. En werd geboren in een stal. Gelegd in een voederbak. Dat deed Hij voor ons. Omdat Hij de mens wou redden van zonden en oordeel. Hij heeft de mens zo lief, dat Hij leed voor onze zonden aan het kruis. Nam onze zonden op Zich, die wij hadden moeten dragen. God, U bent voor mij HET WONDER van kerstfeest en laten velen toch vol overgave U in hun hart toe, opdat ze gered mogen worden.
Vrede mogen ervaren en rust. 

Buiten Jezus Christus is geen leven. Buiten U is het leven donker en leven we als slaven geketend aan de duivel. En die verwoester heeft geen leven voor ons, maar de dood. De duivel doet ook wonderen, jazeker, hij aapt Jezus Christus na, maar het is geen weg van vrijheid, geen weg tot redding tot zaligheid, maar tot een eeuwige verlorenheid.  Maar met Jezus Christus hebben we een rijk leven en mag Uw licht over ons en vooral ook in ons schijnen. Dan is er geen plaats meer voor de werken van de duisternis. Dan heeft Jezus Christus de eerste plaats, dan mag ons leven geborgen zijn in Hem!




Heb jij Het wonder van Kerstfeest al ervaren in je hart?
Ik wens je het allemaal toe, gezegende Kerstdagen en ook voor het komende jaar wens ik je een leven vol overgave in Jezus Christus toe. Blijf in Hem dan zal Hij in jou blijven en dan mag je veel vruchten dragen ter ere van Hem, de voleinder des geloofs Jezus Christus!


9 opmerkingen:

  1. Helder uitgelegd Nelly. Ik ben dankbaar dat wij een God van wonderen hebben. Toch wil ik Hem niet zoeken voor wat Hij kan doen. Maar om wie Hij is. Te vaak denken mensen dat God iets zal doen: een wonderlijke genezing bijv. En als het dan niet gebeurt is men teleurgesteld. Maar wij kunnen God niet voorschrijven hoe te handelen. Overgave zit hem hierin dat we blijven geloven hoe iets ook verloopt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mee eens Anne, we mogen geloven, dat Hij alles kan, maar moeten er altijd bij zeggen: Uw wil geschiede, hoe lastig, dat ook is. Hij weet volmaakt wat goed voor ons is.

      Verwijderen
  2. Mooi Nelly! Ben het helemaal met je eens, dat het gaat om 'Volkomen overgave'. Heb je het gelijknamige boekje van Andrew Murray wel eens gelezen? Is zo mooi en leerzaam. Staat in hoe belangrijk, maar ook hoe moeilijk dit is. Is enkel genade van God, als we zover mogen komen. Vrije genade. Hoe wonderlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank jullie wel voor jullie reactie. Inderdaad is het zo Anne, dat we God moeten zoeken om wie Hij is, anders kun je ook nooit een relatie met Hem hebben. Toch kunnen we wel met onze vragen bij Hem terecht, dat geeft Hij ook Zelf aan. Daar hoop ik de volgende keer over te schrijven als God het geeft. En Anja, nee het boekje 'Volkomen overgave'van Andrew Murray heb ik nog nooit gelezen. Een aanrader dus. Ja volkomen overgave is enkel genade van God, vrije genade!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je wel Nelly, moedgevende blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel mooi Nelly, ik ben het volledig met je eens op alles wat je zegt. Mooi uitgelegd en duidelijk! Het geeft me moed voor vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn Olivia, dat het je moed mag geven voor vandaag. Als je Zijn kind bent mag je weten dat Hij altijd bij je is, ook al voel je het niet altijd.

    BeantwoordenVerwijderen