zondag 2 december 2018

Zullen wij meer doen dan Jezus?

De werken van Jezus

'Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Die in Mij gelooft, de werken, die Ik doe, zal hij ook doen, en zal meerder doen, dan deze; want Ik ga heen tot Mijn Vader.' Johannes 14 : 12

Verlossing 
Het werk van de verlossing, dat Jezus Christus voor onze zonden stierf aan het kruis voor een ieder die gelooft was het eigen werk van God. Dat kon geen mens dan alleen Jezus Christus. Wij zijn namelijk allemaal uit Adam geboren en hebben genade nodig, vergeving van zonden om tot Hem te komen. Maar er is Eén Middelaar en dat is Jezus Christus, Die de hemel verliet. Hij zonder zonden kwam als mens op deze aarde. Zo diep wilde Hij Zich vernederen om zondaren tot Hem te brengen, omdat Hij ze lief heeft!
Zijn lijden, Zijn kruisdood. Hij werd een vloek voor ons om de weg vrij te maken tot de Vader.















Wat voor werken?
Wat hielden de werken in. Waar wordt in dit vers in Johannes 14 over gesproken? Vele werken van macht en barmhartigheid, zoals o.a. de wind gehoorzaamde Hem, Hij wierp onreine geesten en duivelen uit. Hij wekte doden op. Hij genas de zieken, verlamden konden weer lopen op Zijn woord, doven horen, blinden werden ziende, enz.

Jezus Christus heeft die werken op aarde gedaan en in Hem heeft de Vader ze gedaan. 
Dat mogen we geloven. Jezus Christus wonderen zijn bewijzen van Zijn Goddelijke zending, niet alleen om de ongelovigen te overtuigen, maar ook om het geloof te bevestigen van Zijn eigen discipelen. 

Jezus kent Zijn discipelen
De discipelen waren bedroefd bij de gedachte aan het scheiden van hun Heiland. Wat zou er van hen worden als Hij wegging? Zolang Hij met hen was, was Hij hun Beschermer. Maar als Hij weg was, dan zouden ze net als schapen zijn zonder herder. Een gemakkelijke prooi voor hen, die hun ondergang zoeken. Maar Jezus Christus weet hun gedachten en Hij weet hun angsten. Hij brengt ze daarom tot zwijgen en verzekert dat zij met Zijn kracht en ondersteuning voorzien zullen worden. Jezus Christus heeft immers alle macht. En daarom zullen zij, in Zijn Naam grote macht hebben in hemel en op aarde.

Grote macht op aarde
Die in Mij gelooft de werken, die Ik doe, zal Hij ook doen. Hoe kan dit nu? Jezus Christus deed Zijn werken en in Hem deed de Vader ze toch? Hoe kunnen de discipelen en wij ze dan doen, die in Hem geloven? Het kan ook alleen door geloof en door Zijn Naam Jezus Christus. En hierdoor wordt meer dan door iets anders Zijn macht groot gemaakt en verheerlijkt. Niet alleen dat Hij Zelf wonderen heeft gedaan, maar dat Hij aan anderen de macht heeft gegeven om ze ook te doen. En van twee dingen verzekert hij ons, dat wij bekwaam gemaakt zullen worden om zulke werken te doen, als Hij gedaan heeft.
En dat zij grotere macht zullen hebben om ze te doen, dan toen Hij hen het eerst had uitgezonden. 
Heeft Jezus Christus de zieken genezen, de melaatsen gereinigd, de doden opgewekt? Ook zij zullen dat doen. Heeft Hij zondaren overtuigd en bekeerd. Ook zij zullen Zijn Woord uit doen gaan en Het Woord overtuigd zondaren en brengt ze tot bekering. En al zal Hij weggaan naar de hemel, dan zal het werk niet ophouden. Het zal met even veel kracht als ooit tevoren worden voortgezet en dat gebeurt ook nu nog!                                                      















Dat zij meer zullen doen.
Geen wonder is klein, maar voor ons begrip is het ene groter dan het ander. Christus had genezing gegeven door de aanraking van de zoom van Zijn kleed, maar Petrus door zijn schaduw. (Hand. 5 : 15)
Paulus door de zweetdoek, die hij had aangeraakt (Hand. 19 : 12) 
Jezus Christus heeft ongeveer 2 tot 3 jaar wonderen gedaan in één land. Maar Zijn volgelingen hebben in Zijn Naam wonderen gewerkt gedurende vele eeuwen en in verschillende landen. Jezus Christus heeft gewerkt in de beperktheid en de verborgenheid.Het werk van Christus op aarde beperkte zich in hoofdzaak tot Israël, maar straks, als de Heilige Geest in de gemeente, die Zijn lichaam is, zal zijn uitgestort, zullen alle grenzen worden overschreden. Dan zal in de diepte en breedte dat werk openbaar worden. Gij zult meer doen, als de gelegenheid er voor is, tot eer en heerlijkheid van God! Het is niet dat wij belangrijk zijn, en dat wij meer zijn, nee, o nee. Hij Jezus Christus Hij moet alle eer ontvangen. Want van U is alle macht en kracht! Zonder Hem kunnen we niets.Ook wij mogen gebruikt worden voor onze naasten. Niet in eigen kracht.Dan zullen we niets kunnen. Maar alleen in Jezus Naam verbonden met Jezus Christus Zelf door het geloof.
Ben jij ook bereid om te doen wat Hij vraagt? Of hebben we allemaal tegenwerpingen.
Wil je heel eerlijk elke dag vragen aan God:' Heere, wat wilt U dat ik doen zal?' Als je hart bereid is voor God, dan zal Hij je inzetten. Soms niet gelijk, soms wil Hij je eerst boetseren naar Zijn wil. dan staan we God niet in de weg. Maar gehoorzamen we wat Hij vraagt om te doen. 



3 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor je mooie Bijbelstudie, Nelly.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Nelly daar heb je gelijk in, ik ben het helemaal met je eens. We moeten ons geloof bouwen op de Heer, onze meester, er komt meer bij kijken als we hem willen volgen. Niet alleen in geloof maar ook in werken. Wij hebben het Priesterschap dat God onze eeuwige Vader in den beginne werd ingesteld. Sinds Mozes als presenterende en profeet het volk Israël uit Egypte werd geleid.
    Het priesterschap dat werd gevormd door Aäron, het Aäronische Priesterschap o.a. Leeraar, diakenen, priester en van Melchizedek, het Melchizedekse priesterschap. o.a. Hoge priester, Zeventiger en meer, zie de bijbel. Dat heeft God Elohim naam van God de Vader en Jehova de zoon van God, dat later bij zijn geboorte Jezus Christus is. en de Heilige Geest vormen samen met zijn drieën de Godheid. samen zijn ze het eens om Gods werken te doen voor ons, om te leren hoe God zijn werken doet, en dat is Zijn zoon Jezus Christus. Zijn evangelie is door Hem op aarde gebracht. Zijn lering. Hem kunnen we volgen, geen dwang maar in vrijheid. Het is onze taak om het goede te doen. Wij zijn hier om goed en slecht te leren, wij maken allemaal fouten. de kleine dingetjes worden ons vergeven omdat we on een leer stadium zijn. Want in veelal werd Israël steeds verkeerde leer gedaan. Hoeveel keer heb ik jullie willen vergaderen maar steeds omdat het Schriftgeleerden zijn gingen die Schriftgeleerden hun eigen weg, net als heden ten dagen.
    Mattheus 24 heeft al aangekondigd deze tijd, zijn discipelen vroegen aan Christus wanneer de tijd aangebroken is bij zijn 2e komst van Christus.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank jullie wel voor jullie reactie Aritha en Joppe! Het is waar wat je schrijft Joppe en Mattheüs 24 schrijft inderdaad over deze tijd.

    BeantwoordenVerwijderen