zondag 5 januari 2020

Ik kom weer tot u

Ik ga heen en Ik kom weer tot u. Johannes 14 : 28.
Jezus spreekt hier tot Zijn discipelen, voor de hemelvaart.
We weten dat Hij heenging tot Zijn Vader in de hemel. Ze hebben Hem zien gaan en een wolk nam Hem weg van hun ogen.





Ik kom weer tot u.
Hij, Jezus Christus zal weerkomen op deze aarde. We zitten in de eindtijd.
Wanneer we Gods Woord lezen, zien we zoveel profetieën in vervulling gaan in deze tijd.
Maar wat er ook is, dat is de goddeloosheid zal toenemen en toenemen. Het zal zijn als in de dagen van Noach. En zo is het. 

God roept ons op tot waakzaamheid. Het einde van alle dingen is nabij, wees dan nuchter, en waakt in de gebeden.




Zijn wij waakzaam? Zijn wij nuchter? Waken wij in de gebeden?
Wat is er allemaal in ons land aan de hand? De goddeloosheid heerst er. Er worden andere goden gediend en we staan het allemaal toe. En doen we er soms niet aan mee? Als we God niet dienen of als Eerste zetten, dan hebben we een afgod. Ga het maar voor jezelf na.
God wil de Eerste plek in jou en mijn leven. En als dat zo is, dan bidden we voor anderen, voor verlorenen, dat ze behouden mogen worden. We bidden voor ons land en regering. We bidden voor onze kinderen en kleinkinderen als we ze mogen hebben. We bidden voor onze families en vrienden. We bidden voor mensen in nood voor dichtbij en ver weg.
Maar we danken ook God in alles, ook in moeilijke omstandigheden, wanneer we het zo zwaar hebben, dat we niet meer verder kunnen. Ook dan danken we Hem dat Hij onze God is, dat Hij uitkomst zal geven. Dat Hij onze Verlosser is, dat Hij kracht geeft naar kruis. We danken dat Hij trouw is aan Zijn beloften. We danken dat Zijn genade genoeg is voor elke dag. En we danken en zien uit dat Hij zal weerkomen op de wolken des hemels. Maranatha, Jezus kom haastig Amen.




Jezus zal weerkomen, al spoedig. Ben je er klaar voor? Mag je weten dat Gods Geest in jouw hart woont? Of denk je dat je met je goede werken wel bij Hem komt?
God houdt niet van religie, Hij zegt tegen de Farizeeën: 'Gij adderen gebroedsel.'
Vroom zijn voor de mensen heeft totaal geen waarde, maar is hoogmoed.
God ziet het hart aan. Hij ziet jouw en mijn hart. 
Wat zal Hij zeggen?
Zal Hij nog geloof vinden op deze aarde als Hij terugkomt?
Laten we er om bidden en waken, dat we niet in verzoeking komen en dat we Hem trouw zijn. Dat Hij ons beschermt tegen de aanvallen van de boze, die ons probeert te verscheuren. En wanneer Hij ons beschermt met Zijn bloed, mogen we er op rekenen, dat Zijn liefde ons bedekt. 
We moeten door alles heen, maar niet alleen. Christus is aan onze rechterhand en strijdt voor ons en met ons.
En wanneer we Jezus als onze Heiland mogen hebben, dan willen we ons rein bewaren en niet meedoen met de uitspattingen van deze wereld. Het zal ook te zien zijn in onze levenswandel. Gij geheel anders. Ze zullen dan zien, dat Jezus in jou woont.
Kijk jij ook zo halsreikend uit naar de wederkomst van Hem?
Of ben je bang? Als je nog geen vergeving hebt ontvangen voor je zonden, dan is het terecht om bang te zijn, want als Hij komt dan is het te laat om nog tot Hem te bekeren.
Daarom kom nu tot Hem en laat Hij je schoon mogen wassen door Zijn Bloed. Hij wil je reinigen van alle zonden. Dan mag je met Hem een nieuw leven beginnen. Wil je dat?
Stel het dan niet uit en kom tot Hem.





Wanneer Hij komt dan mogen we voor altijd bij Hem zijn. Is er iets heerlijkers voor te stellen? Bij mijn weten niet. Er zal een blijdschap zijn, die zo ongekend zal zijn, dat ik niet kan beschrijven. Ik heb het een keer in een droom mogen ervaren, dat is zo ongekend zo vol vrede, zulk een blijdschap, dat vind je hier niet op aarde. Ook al mag je bij tijd en wijlen echt blijdschap in God ervaren. Ik gun je die blijdschap dat verlangen om voor altijd bij Hem te zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten